diumenge, 14 d’octubre del 2012

L’ ictus amenaça a persones més joves

Fins fa uns anys, l’ ictus només afectava a gent de la tercera edat, però un estudi recent a EEUU, confirma que ha hagut un augment entre els 20 i 54 anys. De fet, aquest grup de població, ha passat de suposar el 12,9% al 18,8% en 10 anys.
La SEN(Societat Espanyola de Neurología) també ha notat un increment. S’ha vist que el 10% de persones afectades tenen menys de 55 anys. Això es degut a la hipertensió, l’obesitat, el tabac o la diabetis.
Segon els que han fet l’estudi, hi ha gent amb algun d’aquests factors que no es vigila la pressió i quan li apareixen símptomes, com ara deficiències al camp de la visió o perdre la mobilitat duna part del cos, no li dona importància. També els joves, que creuen que no hi ha moltes possibilitats de sofrir un ictus, mentre cada cop es més evident que pot passar tant a joves com a ancians.
Cal aclarir, que l’ ictus provoca més casos de discapacitat que els accidents de tràfic. Amb els pitjors casos les conseqüències més complicades que es poden donar després d’un ictus son hemiplegia, problemes cognitius,falls de memòria, etc.


Noticia original


Noticies relacionades:
Noticia 1
Noticia 2

Video:

1 comentari:

  1. Molt bon treball Clara, penso que està ben resumit.
    Això dona lloc a una bona estructura i que hi hagi l'informació necessària per a que la notícia no es faci pesada.
    Tot i que als hiperenllaços també hagués marcat el tabac ja que hi ha un munt de joves de la nostra edat que fumen.

    ResponElimina