dissabte, 13 d’octubre del 2012

DIFERENCIES DE VISIÓ ENTRE HOMES I DONES

Segons una nova investigació, els centres visuals dels homes treballen de manera diferent als de les dones.
En el cas dels homes, tenen més facilitat a percebi els detalls petits en imatges que canvien ràpidament respecte a les dones. En el cas de les dones, tenen una major capacitat per a diferenciar els colors.
A la capa externa del cervell hi han altes concentracions de receptors d’andrògens (hormones sexuals masculines), sobretot a la part visual d’aquesta capa. Els homes tenen un 25% més de neurones controlades pels andrògens que les dones.
A la universitat de Nova York, un equip d’investigadors van realitzar un estudi on es comparava la visió de dones i homes majors de 16 anys amb una visió normal.
Quan els voluntaris van descriure els colors mostrats, es va demostrar que la visió dels colors canviava respecte al de les dones i que es va necessitar allargar la ona per a que poguessin percebi el mateix to que la dona. També es va realitzar un altre tipus d’experiment en el qual els homes van tenir una major capacitat per a percebi imatges unes properes a unes altres que canviaven ràpidament que les dones.
Encara que l’estudi demostri una clara diferencia entre la visió femenina i masculina, no hi ha cap explicació clara de perquè la evolució ha fet que això sigui així.

Notícia original:

Notícies relacionades:

Primera noticia relacionada

Segona noticia relacionada



VÍDEO:


2 comentaris:

  1. Així que les dones tenim més facilitat que els homes a l'hora de diferenciar els colors? Interessant... S'haurien de fer estudis per veure més diferencies entre els dos sexes.

    ResponElimina
  2. Interessant, això és una cosa que ja era evident que passava, però que ara s'ha demostrat científicament i s'ha esbrinat el per què. És una prova més (mireu els treballs d'Adolf Tobeña) de què els hòmens i les dones, tot i que som equivalents com a éssers humans, no som iguals i tenim les nostres diferències biològiques.

    ResponElimina