diumenge, 21 d’octubre del 2012

Avanpassat comú universal

Fa més de 150 anys, Darwin va proposar la teoria de l'ascendència comú universal, que enllaça totes les formes de vida per una herència genètica compartida, des dels microorganismes unicel · lulars fins als éssers humans.
  Els resultats de l'estudi confirmen que Darwin tenia raó des del principi.
va proposar que "tots els éssers orgànics que han viscut a la Terra han descendit d'alguna forma primordial". Durant l'últim segle i mig, ha crescut de manera constant la quantitat d'evidències qualitatives d'aquesta teoria, gràcies a les nombroses i sorprenents formes de transició trobades en el registre fòssil, i també a la identificació inequívoca de similituds biològiques fonamentals a escala molecular.

Hi ha proves moleculars, obtingudes recentment, que indiquen que la vida primordial va poder haver estat sotmesa a una desenfrenada transferència horitzontal de gens, com passa sovint avui en dia quan els organismes unicel · lulars intercanvien gens utilitzant altres mecanismes de reproducció que no són els usuals. En aquest cas, segons argumenten alguns científics, les primeres relacions evolutives van ser semblants a una xarxa, de manera que és possible que les formes de vida evolucionessin a partir de diversos ancestres en comptes de només un.
Segons el bioquímic Douglas Theobald, això realment no importa. Podria ser que la vida s'hagués originat diverses vegades i de manera independent unes de les altres, cosa que la teoria de l'ancestre comú universal permet. Si és així, la teoria sosté que es va produir un coll d'ampolla en l'evolució, i els descendents de només un dels grups primigenis independents van sobreviure fins arribar als nostres dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada