dissabte, 20 d’octubre del 2012

Autoritzen provar en humans la nova vacuna contra la tuberculosi

L’Agència Suïssa del Medicament, Swissmedic, ha aprovat els assajos clínics en humans de la vacuna de la tuberculosi dissenyada per la Universitat de Saragossa amb enginyeria genètica, unes proves que es duran a terme amb voluntaris adults sans a la ciutat de Lausana.

D’aquesta manera, la vacuna espanyola que han anomenat MTBVAC es convertirà en la primera de la seva categoria en ser assajada en humans des de la creació de l’actual vacuna contra la tuberculosi, BCG, creada fa uns 100 anys. 

La BCG protegeix contra diferents formes de tuberculosi en nens, però la seva protecció en tuberculosi pulmonar  d’adults és molt variable, d’entre el 0 i el 80%.

Les proves per comprovar la seva seguretat i capacitat immunògena es realitzaran amb 36 voluntaris adults sans, d’entre 18 i 45 anys, al Complex Hospitalari de la Universitat de Vaudois (Lausana, Suïssa). Els assajos clínics amb  els voluntaris, que encara s’estan reclutant, s’allargaran durant un any, a partir del qual, i si els resultats son positius, es començaran a realitzar amb menors fins arribar a nounats.

Formulada a partir d’un cep procedent d’un aïllament humà, la MTBVAC és una vacuna que busca activar el sistema immunitari perquè sigui capaç de reconèixer l’agent infecciós i el protegeixi a llarg termini a la forma més comuna de la malaltia, la pulmonar.

Cada any es registren uns nou milions de casos nous de tuberculosi  i és responsable de la mort de set persones per cada hora a Europa. L’autorització dels assajos és un pas decisiu per aconseguir una nova, segura, i més efectiva vacuna contra la tuberculosi que reduiria significativament aquestes xifres.


Notícies relacionades:




Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada