diumenge, 21 d’octubre del 2012

L'exercici i l'alimentació ajuden a prevenir l'obesitat i la diabetis en adolescents:

Investigacions en adolescents mostren que un millor estat de forma física està relacionat amb menors nivells d'insulina i una menor resistència a aquesta hormona, el que ajuda a prevenir la diabetis. De la mateixa manera, s'ha observat que adolescents amb una millor forma física presenten nivells més estables de leptina, relacionada amb el control de la gana, el que ajuda en la prevenció de l'obesitat.

L'obesitat i les malalties relacionades a ella, com la diabetis, són un problema entre la població jove. Estudiar hàbits de vida saludable que ajudin a evitar o controlar aquest problema és l'objectiu del projecte europeu HELENA (acrònim de Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence).

Els investigadors han vist que els adolescents amb majors nivells de força muscular i d'activitat física tenen menors nivells de l'hormona insulina i de resistència a la mateixa, que són aspectes fonamentals per controlar la glucosa i prevenir la diabetis.

A més, quan els adolescents practiquen més activitat física o tenen millor estat de forma tenen nivells més controlats d'una altra hormona, la leptina, relacionada amb desgast energètic i les ganes de menjar.

De les investigacions també es demostra que no només és important l'exercici, sinó que els hàbits d'alimentació poden influir en els nivells d'insulina, que augmenta en el cas d'una mala elecció d'aliments.

Aquests resultats són importants per als adolescents que en edat de creixement estan encara en situació de modificar un estil de vida no saludable per un altre més actiu.

Notícia original:

Notícies relacionades:

-La diabetis i els seus inconbenients:
-Mutacions genètiques que indueixen obesitat:


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada