diumenge, 21 d’octubre del 2012

Urà arriba a vents de 900km/h.


El sistema solar està format per un conjunt d'astres en òrbita al voltant del Sol, lligats per la força de gravetat, que es va crear a partir del colapse del gran núvol molecular, fa uns 4.600 milions d'anys aproximadament.

Urà és el setè planeta des del Sol, el tercer més gran i el quart amb major massa. Encara que és visible a ull nu com els altres cinc planetes clàssics, mai no va ser reconegut com a planeta pels observadors antics a causa de la lentitud de la seva òrbita. Sir William Herschel va anunciar el seu descobriment el 13 de març de 1781, expandint els límits coneguts del Sistema Solar per primera vegada en la història moderna. També va ser el primer descobriment d'un planeta utilitzant un telescopi.

Un equip internacional de cinetifics ha realitzat un estudi sobre Urà que explica que el vent d'aquest planeta pot tenir ratxes de 900 kilòmetres per hora.
Al 1986 quan la sonda “Voyager” va passar pel costat d'Urà, hi havia poques novetats, per això els astrònoms el van batejar com “el forat negre del Sistema Solar”.
La “Societat Astronòmica Americana” ha realitzat aquest treball a l'Observatori de Kreck (Hawaii), han observat un clima “extrany”.

Les imatges revel·len que Urà te una gran atmosfera d'hidrogen, heli i metà, i que els vents bufen de   est a oest a velocitats que agarren els 900 km/h.
Urà te l'atomsfera casi igual que la de Neptú, i que el fed es al voltant dels -180ºC, el suficient per conjelar el metà.

Heidi Hammel, una de les autores del treball, ha explicat que hi ha una gran complexa atmosfera, i que es sabia que Urà estava actiu, però que la major part de l'activitat que te aquest planeta estava indesxifarada.

El cientific Larry Sromovsky diu que tot això que li està passan a Urà es nou i no acaba d'entendre el que significa perquè no ho ha vist a cap altre lloc. També explica que aquests sistemes meterológics permaneixen fixes a certes latituds, però experimenten grans variacions en la seva activitat, mentre que altres experimenten grans canvis en la mida i la forma.
Els cientifics començaran a estudiar el seté planeta del Sistema Solar i no esperen que les coses segueixin igual com fins ara.


Noticia original:

Noticies relacionades:
http://www.teinteresa.es/ciencia/viento-superficie-Venus-alcanza-velocidad_0_788322903.html
http://www.solarviews.com/span/uranus.htm

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada