diumenge, 21 d’octubre del 2012

El risc de patir asma en edat preescolar augmenta si la mare va fumar durant l'embaràs:

El fet que la mare fumi durant l'embaràs està associat amb xiulets al respirar i asma en nens en edat preescolar.

Les evidències epidemiològiques diuen que l'exposició al fum del tabac fumat per la mare durant l'embaràs i després del part incrementa en els seus fills el risc d'experimentar xiulets en respirar i asma durant la infantesa.

L'equip de la Dra. Asa Neuman, de l'Institut de Medicina Ambiental dependent de l'Institut Karolinska a Estocolm, Suècia, va determinar que els nens les mares dels quals van fumar només durant el seu embaràs tenien major risc de patir xiulets en respirar i asma en edat preescolar, en comparació amb els nens que mai, des de la seva concepció, van ser exposats de manera habitual al fum del tabac. A més, les probabilitats de desenvolupar xiulets en respirar i asma augmentaven seguint un patró significatiu de dosi-reacció pel que fa al consum de cigarrets de la mare durant el primer trimestre.

"Aquests resultats indiquen que els efectes nocius que la mare fumi comencen a manifestar-se al sistema respiratori del fetus en una fase molt primerenca de l'embaràs, potser abans fins i tot que la dona sàpiga que està embarassada", valora la Dra Neuman.

Notícia original


Notícies relacionades:

-Un de cada dos españols mor a causa del tabac
-Beure alcohol durant l'embaràs


Video:

2 comentaris:

  1. Em sembla una notícia molt interessant perquè les futures mares es puguin assabentar dels riscs que comporta fumar durant l'embaràs i evitar en lo possible malalties als seus propis fills.

    ResponElimina
  2. Amb aquesta notícia jo crec que les persones es poden arribar a plantejar dixar-se de fumar, sobre tot les dones, i també explica algun tipus de malaltia que aixo també comporta a la reflexió.

    ResponElimina