dissabte, 13 d’octubre del 2012

LA INCUBADORA DE PULMONS

Un equip d’experts de l’hospital “Puerta de Hierro Majadahonda de Madrid”, ha aconseguit fer un trasplantament de pulmons després de deu hores fora del cos humà i dins d’una màquina la qual actua com a respirador a temperatura corporal.
El principal problema del trasplantament de pulmó és mantenir-lo ben conservat des de que s’extreu fins que es trasplanta. España és un dels països líders en trasplantaments però tot i això la proporció de pulmons  viables és baixa. Actualment per conservar-los, es refreden per a que els teixits no es facin malbé. En canvi, aquesta màquina el que fa és mantenir-los a una temperatura de 37 graus i es filtren glòbuls rojos i altres substàncies per a que els teixits es mantinguin en bones condicions. Es podria comparar amb una incubadora i a través de la PEPP, així se la anomena, gràcies al panel de control els metges estan més assabentats de l’estat dels pulmons.
S’ha realitzat un estudi pilot per Andrés Varela i Javier Moradiellos per avaluar la eficàcia i la seguretat del dispositiu. Aquests trasplantaments s’han realitzat a 12 pacients i als 30 dies de l’operació ja respiraven sense l’ajuda de ventilació mecànica.
EVALUACIÓ I TRACTAMENT DELS PULMONS
El preu de cada operació no esta establert, però seran mils d’euros. Tot i això el pacient sortirà guanyant en quant al preu, ja que la UVI al dia costa sobre uns 1000 euros i com a mínim i si tot va bé està ingressat 1 setmana però si es complica pot arribar a estar 1 mes ingressat.
Moradillos assegura que la màquina indica als metges si els pulmons són aptes per al transplantament i que poden rebre un tractament d’antibiòtic a grans dosis, teràpia genètica, immunomodulació i es poden recuperar alguns pulmons danyats per edema, com no s’havia pogut fer abans. un estudi confirma que serà la màquina del futur en quan al trasplantament d’òrgans.
En canvi, Borro diu que les dades d’aquest estudi s’han de prendre detingudament encara que sigui un avenç motivador.
Durant els pròxims dos anys, es farà un estudi anomenat INSPIRE que el que farà es avaluar a 270 pacients, a la mitat d’aquests el trasplantament es realitzarà amb la incubadora i als altres de manera clàssica, i així es veuran els resultats i la manera d’evolucionar d’uns pacients respecte als altres. En aquest estudi es pretén que participen hospitals de tota Europa i d’Estats Units.

Notícia original

Noticies relacionades
-Primera noticia

-Segona noticia

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada