diumenge, 14 d’octubre del 2012

Mares abans d`hora



L`Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que cada any donen a llum a tot el món al voltant de 16 milions de joves entre 15 i 19 anys , i dos milions menores de 15 anys.Aquestes dades , segons aquest organisme de Nacions Unides, mostren com una de cada cinc dones ha donat a llum als 18 anys, en les regions pobres del món la xifra s`eleva a més d`una de casa tres menors.
L`OMS ha detectat que hi ha diversos factors que contribueixen aquests naixements.En moltes societats les nenes poden estar sota pressió pre casar-se i tenir fills molt aviat,també hi ha casos en què es limita la seva educació i les seves perspectives d`ocupació.
En els països de baixos i mitjans ingresos més del 30% de les nenes es casen abans dels 18 anys .Les adolescents casades tenen més probabilitats de quedar embarassades i donar a llum .L`educació és un important factor de protecció per a l`embaràs , com més anys d`escolaritat,tens menys probabilitat d`embarassos.
Hi han alguns adolescents que no saben com evitat l`embaràs i,si ho saben, no tenen accés a mètodes anticonceptius.Han constatat que la violència sexual afecta les dones adolescents i fins ara mostra que una de cada tres nenes d`alguns països reconegui la seva primera relació sexual va ser forçada.
Tres milions d`avortaments insegurs
Una de les principals conseqüéncies d`aquesta pràctica , és la realització d`avortaments insegurs.En joves de 15 a 19 anys diuen que la xifra ascendeix a tres milions a l`any.Tenir nadons  durant l`adolescència  té conseqüències greus per a la salut de la nena i el seu nadó.També les complicacions que poden tenir les nenes durant l`embaràs  i el part  són la principal causa de mort entre les nenes de 15-19 anys en molts països de baixos ingressos.
Noticia original

Noticies relacionades 

-El Hospital Sant Pau de Barcelona limita los abortos a casos extremos

- Incrementan embarazos en menores de edad

Video:

1 comentari:

  1. Hem pareix una noticia molt interesan perquè trobo que la gent li tendrien que dona més importància sobre aquest tema per que no hi pasesin tantes desgràcies...
    La meva opinió sobre la teva notícia es que trobo que hi tindries que aver ficat més informació per a prevenir que les noies menors de 18 acabesin embarasades abans d'hora perquè aquest tema és molt seriós inclus podria provocar la mort a varies nenes.

    ResponElimina