dimecres, 17 d’octubre del 2012

Vall d'Hebron tracta amb èxit a 24 dones gestants amb càncer de mama

Aquesta patologia diagnosticada durant l'embaràs és poc freqüent, ja que es dóna en 2,3 casos de cada 100.000 dones, però ha anat augmentant en els últims anys.

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha tractat amb èxit en els últims cinc anys a 24 dones embarassades que patien càncer de mama i que van decidir seguir amb la gestació, que gràcies a un protocol entregat per l'hospital, van poder tractar aquestes pacients i compatibilitzar l'embaràs i el tractament per al càncer.

La investigació és un factor clau i, en aquest sentit, Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) treballa amb èxit en el descobriment de nous factors i mecanismes que dirigeixen la progressió tumoral a obtenir factors de pronòstic més precisos, a diagnòstics més exactes i a tractaments personalitzats de les pacients amb càncer de mama.

Les pacients a les quals es diagnostica un càncer de mama durant l'embaràs tenen l'opció d'interrompre-ho o de continuar amb la gestació. Fins ara, moltes dones optaven per la primera opció perquè no se'ls oferia una alternativa, però a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, des que es va engegar el protocol, les dones tenen l'opció de continuar amb la gestació i rebre el tractament més adequat. 

La clau de l'èxit d'aquest programa multidisciplinari és el treball en equip i l'experiència adquirida amb els anys, en els quals s'han anat integrant avanços en el tractament d'aquestes pacients, gràcies a aquests avanços s'ha pogut eliminar els efectes que pugui tenir la quimioteràpia sobre el fetus.

-Noticia original:
- Noticies relacionades:

                                                

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada