dimecres, 17 d’octubre del 2012

Arriba a Espanya un test de sang per detectar el síndrome de Down


Sense proves invasives, el síndrome de Down podrà detectar-se a Espanya tan sols amb un anàlisi de la sang materna. De moment, la prova només estarà disponible als hospitals privats perquè el seu preu, al voltant dels 700 euros, no ha convençut a les autoritats sanitàries per oferir-la en els centres públics.

A partir de gener, fins a 50 hospitals privats de tota Espanya oferiran el primer test diagnòstic prenatal no invasiu per detectar alteracions cromosòmiques com el síndrome de Down a partir de les 10 setmanes de gestació. Amb una sensibilitat propera al 100%, aquesta prova substituirà a la clàssica amniocentesis, mètode no exempt de riscos.

El protocol habitual per descartar una alteració cromosòmica és realitzar una ecografia entre les 11 i les 13 setmanes de gestació. Així es mesura el plec nucal i altres paràmetres indicatius d'alteracions fetals. Juntament amb l'edat materna i les dades d'un anàlisi sanguini que evalua dues hormones, també en la setmana 12, que estableix el risc del fetus de tenir un síndrome de Down o un altre tipus d'alteració com la espina bífida.

-Notícia original.

-Notícies relacionades:
-Un test de sang, futur substitut de la amniocentesis.
-A la venda a Europa un test no invasiu per detectar el síndrome de Down.

-Vídeo:



1 comentari:

  1. És una gran notícia, així es detectaran més ràpidament i eficaçment els casos de Síndrome de Down, però a causa de l'elevat preu moltes dones embarassades no es podran permetre aquest anàlisi. Esperem que aconsegueixin abaratir-lo i que es pugui fer en hospitals públics, i llavors sí que seria un gran avenç.

    ResponElimina