diumenge, 21 d’octubre del 2012

El risc de patir un ictus o un infart augmenta un 40% durant el matí


L'organisme allibera catecolamina, que fa que augmenti la pressió arterial,la qual cosa afavoreix l'agregabilitat de plaquetes i un risc major de trombes.

El risc de patir un infart o un ictus augmenta en les primeres hores del día, entre les sis i les deu del matí segons el Doctor José Ramón González-Juanatey, el nou president de le SEC(Societat Espanyola de Cardiología).

El doctor González-Juanatey ha dirigit una sessió del XLVIII Congrés de les Malalties Cardiovasculars a Sevilla,on s'està portant a terme; ha explicat els factors que influeixen en l'organisme i que són responsables d'aquest augment de pressió arterial que augmenta el risc cardiovascular.

Entre les primeres hores del matí, segons aquest cardiòleg, el cos allivera catecolamina, una hormona que fa augmenta la pressió arterial,l'alliverament de plaquetes i la formació de trombes, a més el sistema fibrinolític, que evita la formació de coàguls a la sang, té un rendiment baix.

Aquests factors s'originen en el moment en que ens despertem,per això és important controlar la pressió arterial,sobretot les persones amb hipertensió o amb malalties cardiovasculars cròniques. S'ha d'evitar realitzar activitats físiques en les primeres i últimes hores del dia, ja que són els augments de pressió més importants i els pacients amb alguna malaltia del cor han de prendre amb regularitat els fàrmacs receptats per l'especialista per regular el flux sanguini.

El doctor també ha afegit que el ritme circadià del cos funciona com un rellotge biològic regulat pels príodes vigilia-somni, la qual cosa afecta sobretot als treballadors nocturns ja que posseeixen un ritme cardíac més elevat i els resulta més difícil equilibrar aquest rellotge intern.


Notícies relacionades:

Video:

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha semblat molt interessant i alhora, molt curiosa ja que, això de que el risc d'infart augmenti tant en aquestes hores del matí era una cosa que no m'esperava, com tampoc m'esperava que fossa per una hormona que ens pugues passar això. També m'ha semblat interessant el que diu que s'ha d'evitar fer exercici a primeres i ultimes hores del dia perquè és quan la gent acostuma a fer-ne, com també és molt curiós que els treballadors nocturns tinguin un ritme cardíac més alt.

    ResponElimina