dissabte, 4 de maig del 2013

Primer trasplantament d'una tràquea bioartificial en una xiqueta

La vida de Hannah ha canviat per complet ja que patia una rara malaltia anomenada agenèsia traqueal congènita, que li impedia alimentar-se per la boca, parlar o respirar amb normalitat. Aquest trastorn, que es dóna en un de cada 50.000 nascuts, és el responsable que la seva tràquea no es desenvolupés i hagi tingut que estar en el hospital des del seu naixement fa 32 mesos.

El trasplantament al que s'ha sotmès li ha donat una tràquea i una vida nova ja què gràcies a aquest trasplantament podrà menjar, parlar i respirar sense problemes.

Des de fa cinc anys, la tràquea procedia d'un donant però ara es realitza amb nano-fibres i amb un motlle sintètic. Una vegada modelat amb les fibres, es retira el motlle i la tràquea és banyada amb les cèl·lules mare de la medul·la òssia del pacient. Aquest mètode és la primera vegada que es realitza en un pacient infantil i evitarà que Hannah prengui durant tota la seva vida medicació contra el rebuig.

Quan ja hagin transcorregut els mesos necessaris per a la rehabilitació i aprengui a empassar, menjar i parlar correctament els metges es plantejaran la idea d’unir la laringe i la tràquea, a partir d’aquell moment es convertirà en una xiqueta com les altres. 





-Vídeo:


2 comentaris:

  1. Bé aquesta notícia m'ha impactat molt,pel fet que hagin traplantat una tràquea i haver-li donat una vida.Ja que ara sol fa falta esperar per a que es recuperi i poder tenir una vida normal.

    ResponElimina
  2. Una noticia molt bona, pareix com impossible que es pugue fer aixo i aquesta noticia ens fa donar conte que la medicina esta passant a altres nivells

    ResponElimina