dilluns, 27 de maig del 2013

Reptes per a un telescopi gegant


Avui dia coneixem més de 800 exoplanetes un d'ells a menys de quatre anys llum, tenim imatges d'algun i fins i tot idees rudimentàries sobre l'atmosfera d'altres. Molts dels grans descobriments científics demanen un divers i enorme material d'instal·lacions cientificas.La major part dels exoplanetes s'han descobert en mesurar el petit moviment que provoquen en l'estrella al voltant de la qual orbiten.

Han estat necessaris per a això telescopis potents i instruments de gran precisió.

El 5 d'octubre de 1962, fa 50 anys, els governs d'Alemanya, Bèlgica, França, Holanda i Suècia van signar a París la convenció per la qual s'establia l'Observatori Europeu Austral, per posar diversos telescopis al llarg del món per veure si es veia de diferents perspectives i coses l'univers. 
En Paranamal, es troba l'observatori mes productiu i mes gran del món, es diu que és el lloc que tens mes vision i d'alli es poden observar les molècules de les que es formen les estrelles, planetes etc ...

Però sens dubte, el major repte per a l'astronomia europea és construir el telescopi europeu extremadament gran EELT, de 39 metres de diàmetre, amb òptica adaptativa i amb la instrumentació més avançada. 
Fins ara 7 dels 14 estats membres d'ESO s'han sumat al proyecto.Y ara ve la construcció del EELT, sempre que els estats membres d'ESO aprovin definitivament aquest pas. Es tracta d'un projecte d'una mica menys de 1.100 milions d'euros a desenvolupar en 11 anys. Una gran part del cost de construcció es contractarà a indústries dels Estats membres d'ESO.

Noticia Original

Noticies Relacionades:
Noticia 1
Notica 2

Video
http://www.youtube.com/watch?v=QEpSTUUp6Oo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada