diumenge, 26 de maig del 2013

Causes de les malalties oculars


Un equip de científics ha treballar a partir de noves tecnologies per  intentar  explicar les causes de perquè moltes persones perden la vista amb malalties com un despreniment de retina o un glaucoma.
Fins ara totes les investigacions produïdes sobre les malalties oculars s’han concentrat en els processos bioquímics que es produeixen a l’ull.
A la Universitat de Lund en Suècia han volgut canviar i s’han centrat més en entendre perquè es produeixen aquestos processos bioquímics en estes malalties. Aquest canvi de perspectiva han produït moltes expectatives a moltes persones enteses.
Motes malalties oculars tenen un comportament mecànic i  aquest és el que pot donar noves explicacions del perquè surten aquestes malalties.
La nova tècnica s’ha centrat en fer créixer el teixit de la retina amb estat estirat  d’animals adults.  En aquest cas de porcs en un estat més o menys igual al teixit present amb l’ull viu.
El teixit no estirat a diferència del estirat mort després d’uns dies quan es produeixen alteracions al equilibri mecànic de la retina.  Així  ara ja es poden fer estudies de 10 dies en un teixit de la retina que conserva favorablement l’estructura i la supervivència és molt major.
Tot això millorarà la investigació dels factors bioquímics que afecten a les cèl·lules del sistema visual en una persona sana i una persona afectada.


Noticies relacionades:

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada