diumenge, 26 de maig del 2013

Modificació del circuit cerebral


S’ha  produït un nou descobriment en el camp de la neurociència que pot proposar  solucions amb el camp dels trastorns alimentaris.

Antigament es pensava que les cèl·lules del cervell que estaven relacionades amb el apetit es produïen durant el desenvolupament del embrió.
Tots aquests pensaments s’han esfumat quant al Regne Unit una investigació de la universitat de East Angila ha pogut detectar que hi ha una població de cèl·lules amb la capacitat de fer noves neurones del apetit . Han fet les investigacions amb ratolins.

La obesitat ha produït  un problema molt greu d’epidèmies en molts de països. Al món hi ha moltes  persones amb sobrepès i obesitat i  cada any moren moltes d’aquestes persones.

El equip de Mohammad K. Hajihosseini  ha investigat una part del cervell que regula la reducció d’energia, l’ apetit,  la set i moltes més funcions biològiques bàsiques. La investigació es va centrar primordialment a les cèl·lules nervioses reguladores del apetit. 

Les investigacions han afirmat que hi ha una població de cèl·lules anomenades tanicitos que presenten unes característiques similars a les de les cèl·lules mare. Les tanicitos segreguen unes neurones cerebrals que regulen l’ apetit quan  el ratolí ha nascut i fins i tot de més gran.
Aquesta nova investigació ha fet un tractament que acabarà amb la obesitat de moltes persones. Normalment la pèrdua del mal funcionament de les neurones és la font dels problemes dels trastorns associats amb el menjar.

Fins fa molt poc temps es creia que les cèl·lules nervioses del apetit es formaven durant el període embrionari.  El nou estudi ha demostrat que els circuits neuronals no estan sempre fixos sinó que es poden caviar a conveniència de cada persona, amb la finalitat de curar trastorns a l’hora de menjar.  
Amb aquesta investigació també han treballat diferents persones de molts països.


Noticies relacionades:

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada