dijous, 23 de maig del 2013

Allarguen un 60% la vida de cucs a l'inhibir un mecanisme cel·lular

Un experiment de l’Escola Politècnica Federal de Lausana (Suïssa), ha aconseguit 
allargar un 60% la vida de cucs a l' inhibir amb antibiòtics convencionals un mecanisme cel·lular que també està present en mamífers. 

Els investigadors van detectar un trío de gens, els quals participen en la sumministració d’energía a les cèl·lues, als quals, si es desminueix una proteïna en la que participen, és possible allargar la vida de l’organisme. Aquest procés té lloc al mitocondri.

Primer es va provar amb rates de laboratori, que solen viure entre 356 i 900 dies. Després de reduir l’expressió dels gens fins un 50%, es va observar com la seva vida va incrementar uns 250 dies. Així, l’equip d’invetigadors de Suïssa, va provar de fer-ho en nemàtodes de l’espècie Caenorhabditis elegans, els quals tenen una vida mitjana de 19 dies. Es va observar un increment del 60%, per tant, la seva vida es va allargar fins a 30 dies. 

Amb aquests resultats, els investigadors van concloure que la presència de proteines del ribosoma mitocondrial és inversament proporcional a la longetivitat, i també que, si es fa aquest procés a una edat jove, els resultats són més ponunciats. 


El més positiu sobre això, és que no es tracta de manipular genèticament als cucs, sinó, simplement, exposar-los a certes substàncies que inhibeixen la funció del ribosoma. 


Noticia original

Noticies relacionades



Video

1 comentari:

  1. Amb aquesta rapidesa d'aquí uns escassos anys haurem aconseguit allargar la nostra propia vida, el problema serà que haurem d'inventar algun recurs que ens bloquegi l'oxidació i l'aparició de noves malalties.

    ResponElimina