dimarts, 21 de maig del 2013

Els ritmes cerebrals dels ratpenats no segueixen el patró que es creia


Un nou estudi ha revelat que els ratpenats no són “rates amb ales” com popularment es diu. Aquest estudi ha descobert una diferencia fonamental en el funcionament del cervell d’una rata i un ratpenat, relativa als ritmes cerebrals en una part orientada a la navegació espacial.
El nou estudi es un repte cap a un model molt utilitzat basat en estudis de rosegadors però que també s’utilitzava en els ratpenats, sobre com processa el cervell la informació espacial per orientar-se. La conclusió que s’ha extret, es que els neurocientifics hauran d’estudiar detalladament una amplia gama d’especies per obtenir uns resultats mes clars dels processos en els mamífers.
Els científics encarregats de l’estudi es van centrar en unes cèl·lules especialitzades que processen la informació espacial a una regió coneguda com l’escorça entorrinal medial. Altres experiments anteriors van mostrar que les neurones ubicades en aquella regió cerebral emetien una senyal elèctrica anomenada Onda Theta, quan les rates s’orienten i es desplacen.
L’equip científic va aquestes ones mitjançant respostes elèctriques en les rates i els ratpenats. En les rates van trobar evidències d’aquestes ones, però en els ratpenats no.

Noticia original: 
Noticies relacionades:
Los murciélagos tienen habilidades más complejas de lo que se creía 
La potente memoria espacial de los murciélagos 

Video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada