dilluns, 20 de maig del 2013

Pot esser la clonació terapèutica un problema per als humans o un avenç?



Un grup de cinetífics dels EUA han aconseguit crear cèl·lules mare embrionàries mitjançant la tècnica de transferència nuclear o clonació .
Les cèl·lules mare embrionàries són cèl·lules presents en l'embrió humà i que poseeixen la capacitat d'especialitzar-se en qüalsevol teixit.
El seu futur ús podria acabar curant definitivament malalties avui en dia inculables om el Parkinson, l'Alzheimer o la diabetis.
La utilització d'aquestes cèl·lules ja fa molts anys que provoca polèmiques morals i religioses.
La clonació és un procés que permet crear cèl·lules mare embrionàries amb una diferència ínfima amb les creades amb un embaràs de forma natural però en un laboratori.
Fins ara aquest tipus de pràctica és realitzava amb un òvul d'una donant i una cèl·lula adulta, fusionant-los amb un sistema electroquímic.
Mai abans s'havia aconseguit realitzar amb èxit en humans però si en altres animals com la famosa ovella Dolly o amb granotes.
Hi ha dos tipus de clonació, la terapèutica que intenta aconseguir cèl·lules mare per reparar òrgans o teixits i la reproductiva que vol aconseguir clons d'éssers vius, en humans aquesta està prohibida en la majoria de països.
Una altra forma d'aconseguir les cèl·lules mare embrionàries és mitjançant la tècnica anomenada iPS,amb la que a partir d'una cèl·lula adulta s'aconsegueixen cèl·lules mare. De moment no s'ha comprovat la seva efectivitat ja que podria ocasionar tumors o altres malúries en l'individu.
Alguns científics creuen que el fet que es pugui clonar una persona en un futur pròxim no serà ciència ficció perquè si s'han pogut aconseguir clonar embrions també es podrien clonar persones.

Video: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada