diumenge, 12 de maig del 2013

Bessons idèntics, però diferents


Un grup d’investigadors de l’ Universitat Tècnica de Dresden (Alemanya), van decidir fer un experiment per a l’estudi de la relació entre l’estructura del cervell i les experiències de cada individu, per així buscar el per què els germans bessons idèntics no són exactament iguals.
Aquest grup d’investigadors van analitzar 40 ratolins genèticament idèntics, que convivien juntes al mateix entorn. La pràctica era, que els rosegadors podien triar entre varies activitats per a fer. Es va veure que tot i ser idèntics i viure al mateix entorn, la individualitat emergia totalment, que cada rosegador havia reunit les seves pròpies experiències.
Tot això és degut a que el cervell és un òrgan que no para de desarrollar-se mai, Tots els canvis que hi tenen lloc, tenen a veure en les nostres experiències personals durant la nostra vida, amb la nostra personalitat i conducta.
La neurogènesi adulta, permet que el cervell reaccioni amb flexibilitat amb la nova informació que aportem, i a través de la qual, es com adquirim els coneixements. Tot i que aquest grup d’investigadors només ha experimentat amb ratolins, el principi observat es manté entre les espècies.
Als experiments, els ratolins tenien un micro-chip, gràcies al qual els investigadors podien rebre les senyals electromagnètiques per poder construir els perfils de moviment i el seu comportament exploratori. Les diferencies entre els seus perfils es va associar en la generació de noves neurones al hipocamp.
Per veure també la diferencia, van provar el mateix experiment però a un espai menys atractiu i amb menys activitats per triar, i es va veure que la neurogènesi d’aquests ratolins era inferior a la dels altres. Per això, és va concloure que “l’experiència intervé en l’envelliment cerebral, i en un espai enriquit, fonamenta el desenvolupament de la individualitat". 








Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada