dijous, 23 de maig del 2013

Desenvolupen un nou material basat en el silici

Un equip d’investigadores del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)  ha aconseguit un material artificial basat en el silici, amb propietats òptiques i electromagnètiques prometedores, que ajudarien a proporcionar avenços tecnològics i científics.
Tradicionalment tan sols existeixen materials artificials basats en metalls nobles com ara l’or, més cars. Aquest nou material, en canvi, no apareix de forma espontània a la naturalesa.
Les “nanosferes” de silici que han aconseguit desenvolupar són les que han donat a lloc a aquest nou material. Son 100 vegades mes petites que el gruix d’un cabell humà.
Aquest descobriment suposa diferents avantatges respecte als materials fabricats a partir de metalls nobles, ja que el silici és transparent a la radiació infraroja i es 1.000 vegades més barat.
L’equip d’investigació porta vuit anys treballant en les nanopartícules esfèriques de silici, on han pogut descobrir algunes de les seves propietats, entre les quals esta la seva alta capacitat per bloquejar la radiació solar.
Noticia original 

Noticies relacionades
- Nuevo método de crecimiento de capas nanométricas de cuarzo sobre silicio 
- Los nanotubos de carbono permiten generar microcomponentes mecánicos

Video relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada