diumenge, 12 de maig del 2013

Forma alternativa de dormir de les foques

Un nou estudi de les universitats de Toronto(Canadà) i de Califòrnia(LA), realitzat per un equip de biòlegs, ha permès que a hores d’ara es sàpiga que les foques fan una cosa biològicament extraordinari.
Amb aquest estudi s’ha pogut veure com les foques, quan estan a l’aigua, dormen nomes amb la meitat del seu cervell despert(el dret), mentre que quan ho fan a terra, el seu cervell funciona igual que el dels humans quan dormim.
Tant l’equip de Jennifer Lapierre y John Peever com Jerome Siegel, van fer aquest descobriment en identificar algunes de les substàncies químiques del cervell, que permeten a les foques dormir mentre l’altra mitja part del cervell dorm. Van veure com algunes substàncies es trobaven o no a l’hemisferi cerebral que dorm i el que està despert.
Els equips van calcular la quantitat de acetilcolina. Van veure com a la part del cervell que dorm eren molt més inferiors que no a la part del cervell que es manté despert, on augmenten considerablement.
També van calcular la quantitat de serotonina, i es va veure que era igual als dos hemisferis cerebrals, tant si estaven dormint o estaven despertes.
Tots aquets resultats en podrien ajudar i serien un gran avenç per a conèixer més de l’ insomni  o altres trastorns del somni.


Noticia original

Noticia 1
Noticia 2

Video:

1 comentari:

  1. Una notícia molt interessant, ja que es un poc extraordinaria. Les foques són uns animals molt bonics però després de llegir això em semblen molt mes interessatns!!

    ResponElimina