divendres, 22 de febrer del 2013

Per què els bacteris són cada vegada més resistents als antibiòtics?


El treball d'un investigador ha  determinat que l'ús d'antibiòtics pot provocar, fins i tot, que bacteris que no eren resistents adquireixin aquesta resistència perquè capten DNA d'altres que sí que ho són.

La hipòtesi de la pregunta formulada està en que molts experts han donat a conèixer que l'abús de medicaments, especialment dels antibiòtics, fa que els bacteris del nostre organisme siguin més propensos a fer-se resistents contra aquests. Això és degut a que un excés d'aquestes substàncies produeix en els bacteris una mena de lapsus que els porta, de certa manera, a descontrolar-se. A conseqüència d'aquest descontrol, els bacteris, tendeixen a captar DNA d'altres, sent aquest segons els resistents. I aquí vindria el problema, que al captar DNA de microorganismes resistents, aquest també ho acaben sent i fins i tot poden fer-se molt més virulents.

És per això que cada cop es fa més evident que molts antibiòtics ja no actuen tan a favor com veritablement ho haurien de fer. Un exemple bastant clar és el cas del cep multi-resistent d'un estafilococ, anomenat Staphylococcus aurius, que causa estralls en molts quiròfans".





Vídeo:


2 comentaris:

  1. Si ara gràcies a estudis sabem que l’ús de molts antibiòtics pot provocar que els bacteris es facin resistents a ells, crec que, encara que és evident que no és fàcil trobar-ho, s’haurien de buscar antibiòtics als quals els bacteris no puguin ser resistents, o sinó no abusar tant dels medicaments, ja que ens em prenem per a qualsevol cosa encara que realment no ens faci falta.

    ResponElimina
  2. Em sembla molt interesant el contingut d'aquesta notícia perquè moltes persones no deuen saber les consequències que te pendre antibiòtics aixi per aixi, per això m'ha agradat molt que hagis elegit aquest tema i nosaltres poder saber amb més deteniment els defectes de pendre molts de antibiòtics al nostre organisme!

    ResponElimina