L'Alzheimer està considerada una malaltia que afecta l'alteració de les neurones granulars de l'hipocamp. Es dóna quan aquestes pateixen un canvi en la seva estructura i perden la seva connectivitat. Fins ara, s'ha pensat que l'Alzheimer era una malaltia irreversible, però s'ha demostrat que no del tot. Quan a algú li diagnostiquen aquesta malaltia, no tot està perdut.
El treball, publicat a la revista Molecular Psychiatry, descriu que l'aplicació del protocol conegut com enriquiment ambiental pot tornar a aquestes neurones la seva estructura original. Aquest protocol consisteix en una combinació d'exercici físic, estimulació cognitiva i interacció social.
Aquestes neurones es localitzen a la regió del gir dentat de l'hipocamp.
Aquesta regió cerebral és considerada una zona de gran importància en el processament de la memòria, ja que és una de les dues úniques regions del cervell adult en què hi ha neurogènesi adulta (procés mitjançant el qual es produeixen noves neurones).
S'ha fet un anàlisi en ratolins on, en resum, s'ha pogut demostrar que ratolins afectats per aquesta malaltia, ex-professo evidentment, al ser sotmesos a espais i en grups més grans on podien jugar-hi i fer exercici, van recuperar l'estructura i connectivitat dels seus neurones granulars.
En conclusió, l'enriquiment ambiental pot tornar a les neurones granulars la seva estructura original.
Notícia original:
Notícies relacionades:
Vídeo:
Una notícia molt interessant, ja que sempre he cregut i s'ha dit que l'Alzheimer es una malaltia irreversible,i si al final no està tot perdut, pot ser un gran avenç cientific, ja que aquesta malaltia afecta a moltes persones ara mateix.
ResponElimina