diumenge, 24 de febrer del 2013

Vida extraterrestre sota un glaciar de l'Antàrtida



Científics americans han descobert uns bacteris capaços de viure en condicions semblants a altres planetes.

A 800 metres sota una gran capa de gel en el Pol Sud(Antàrtida) en el Llac Whillians , s'ha descobert un nou món microscòpic.
Els científics del projecte Wissard han perforat el gel fins arribar al llac que ha estat aïllat de la resta del planeta durant milers d'anys, cosa que fa que aquest lloc sigui verge i pugui contenir microorganismes prehistòrics.També s'han realitzat perforacions en el Llac Vostok  però no amb tant d'èxit com en el recièn Whillians.
Per primer  cop s'han trobat bacteris vius, cèl·lules amb ADN que podríen haver viscut en aquest lloc durant 100.000 anys sense ser profanades. Ara els investigadors hauran de classificar tots els organismes que trobin en els 10 litres d'aigua líquida del llac que s'han extret.
Aquest tresor biològic és la primera evidència de que es pot trobar vida en condicions extremes en altres planetes com Júpiter, Mart o altres planetes glaciars del sistema solar.
En la lluna Europa  també hi ha una gran capa de gel i fins i tot un oceà a sota. Si hi ha vida estaria sobrevivint a unes condicions semblants a les de l'Antàrtida amb altes pressions, falta d'oxígen i una foscor total.
Aquesta troballa tant sorprenent obre les portes a reflexionar sobre la vida en altres punts de l'Univers.

Video 


1 comentari:

  1. Aixo es una noticia interessant però tambe en un llac de E.U que te un nivell altissim d'amoniac em penso es van trobar uns microorganismes capaós de resistir-ho i que aquelles condicions del llac eren paregudes a la d'un planeta. En aixo vull dir que no te perque ser vida alienigena.

    ResponElimina