diumenge, 24 de febrer del 2013

Fumar cannabis podria estar associat a un major risc d'accident cerebral en els joves




Fumar marihuana pot estar associat a un major risc d'accident cerebral en joves i adults segons un estudi realitzat per la Universitat d'Auckland a Nova Zelanda.

Aquesta droga ilícita és la més consumida del món i sobretot pels joves el nobre dels quals s'ha duplicat en l'última dècada juntament amb els accidents cardiovasculars i cerebrals.
Segons aquesta investigació els  joves que sofreixen accidents isquèmics transitoris  són més propensos a presentar cannabis en la orina que els que no en consumeixen.  
Aquests resultats no són tant exactes com es pensava ja que els consumidors també fumaven tabac .
Els realitzadors d'aquest estudi han analitzat pacients d'ictus isquèmic i accident isquèmic transitori d'entre 16 i 55 anys; un 16% dels pacients va donar positiu per drogues i un 9% presentava cannabis  en l'orina.En general no posseïen riscos vasculars exepte per el consum i abús de l'alcohol,tabac i altres drogues.
La realització d'aquesta nvestigació ha estat una mica complicada ja que la majoria dels pacients no només consumia marihuana sinó que també tabac i això dificultava els diagnòstics.
Per finalitzar l'expert de la Universitat d'Auckland adverteix a les persones,en especial als joves, de reflexionar abans de consumir cannabis ja que produeix moltes dolències irreparables en el cos i sobretot a les capacitats cognitives deixant de banda que el seu consum és il·legal en la majoria d'estats.
Video 


1 comentari:

  1. bon post!!! es una mica complitcat este mon de la marihuana es bona pera uns i dolenta pera altres, ajuda, perjudica.

    ResponElimina