diumenge, 24 de febrer del 2013

Identifiquen una mol·lècula implicada amb la pèrdua de memòria amb l'edat.




A mesura que ens fem grans, la capacitat de concentració, la raó i la recuperació de fets en la nostra memòria, disminueixen. Això és degut a què el cervell genera menys neurones noves que quan s'és més jove. En aquest moment, diversos investigadors informen en la revista 'Cell Stem Cell' que una mol·lècula que s' acumula amb l'edat, inhibeix la formació de noves neurones, és una trovalla que ajudarà a fer teràpies per tal d'evitar el deteriorament cognitiu relacionat amb l'edat.
Els científics van identificar la mol·lècula, nomendada Dickkopf-1 o Dkk1, en el cervells de rates d'edat avançada.  "Al bloquear la producción de Dkk1, se restableció el rendimiento de los animales en tareas de memoria espacial a los niveles observados en los más jóvenes", explica l' autora principal, Ana Martin-Villalba, del Centre Alemany d' Investigació Oncològica .
Les rates més velles que no tenien el Dkk1 realitzaren tan bé com les rates joves les proves de memòria i reconeixement per la capacitat de les cèl·lules mare neurals en el cervell de l'autorenovació al generar neurones   immadures  a nivells juvenils, segons aquesta investigació.
Els autors també descobriren que les rates sense Dkk1 joves foren menys susceptibles a desenvolupar depresió o  estrés que les normals, lo que suggereix que a més de dismiuir la pèrdua de  memòria durant l'envelliment, neutralitzar Dkk1 (que també està present en el cervell humà) podria ser beneficiós  en la lluita  contra els símptomes de la de la depressió.
La doctora Martin-Villalba assenyala que hi ha començats assajos clínics d'inhibidors  biològics de Dkk1 per a altres fins mèdics. "El diseño de inhibidores que llegan al cerebro podría permitir la prevención de la declinación cognitiva en el envejecimiento de la población y la depresión en la población general", ens diu, finalment i per acabar, aquesta experta.

Video 

1 comentari:

  1. Esta noticia es super interresant perque potser a partir d'aqui aoncsegueixen fer molts de avenços en el cervell que es un organ poc conegut i fins i tot puguer retrassar mes l'alzheimer.

    ResponElimina