diumenge, 24 de febrer del 2013

Les foques, a l'aigua, dormen amb la meitat del cervell


Les foques saben dormir a l'aigua amb la meitat esquerra del seu cervell adormida mentre que la part dreta segueix en vigília, han anunciat investigadors de les Universitats de Califòrnia i Toronto.


L'estudi identifica les substàncies químiques que permeten mantenir una part del cervell en vigília, mentre que l'altra dorm. Les foques dormen així quan estan a l'aigua però ho fan com els humans quan estan a terra. 


Això es va descobrir mesurant els canvis que afectaven les diferents substàncies químiques del cervell. El nivell d'acetilcolina, un neurotransmissor important, era baix en la part adormida i elevat en la part desperta, la qual cosa fa pensar que aquesta substància estimula l'activitat del cervell. També es va observar que la serotonina mantenia el mateix nivell tant quan la foca estava dormint com quan estava desperta, quan els biòlegs pensaven que aquesta era la responsable de l'estimulació del cervell.


Aquests descobriments poden tenir una certa importància pels humans, ja que permeten avançar la investigació sobre els mecanismes del somni, i moltes persones pateixen problemes relacionats amb aquest tema.



Notícies relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada