diumenge, 24 de febrer del 2013

Una mà biònica que permetrà sentir el que es toca

Un jove italià que va perdre la part inferior del seu braç en un accident, serà la primera persona a la qual li serà implantada, a finals d’aquest any, una mà biònica que permetrà sentir tot el que esta tocant. Serà una intervenció pionera en aquest camp que pot arribar a ser l’arribada d’una nova generació de pròtesis.
Aquesta mà biònica ha sigut desenvolupada per Prensilia, una “spin off” de l’Escola Superior de Santa Ana, a Pisa (Itàlia).
Els investigadors, han assenyalat que la mà estarà unida directament al sistema nerviós a través d’elèctrodes retallats en els nervis mig i cubital del braç. Això permetra al pacient controlar la pròtesis amb els seus pensaments.
També afegeixen que el pacient podrà rebre senyals sensorials al seu cervell procedents dels sensors de la mà biònica.
Aquesta pròtesi no s’implantara de manera permanent al pacient. El pla es que la porti durant un mes per veure com s’adapta. Si tot funciona segons l’esperat, ja s’esta desenvolupant un model més perfeccionat per d’aqui dos anys.

Noticia original:

Altres noticies relacionades:

- Las prótesis biónicas, más capaces cada día
- Prótesis biónicas: casi una pierna 
- El primer perro con prótesis biónicas en sus cuatro patas

Video relacionat:

1 comentari:

  1. Em sembla un gran abens, perquè per desgracia hi ha molta gent sense alguna de les seues exptremitats superiors, i posan-te al seu lloc té que ser dur no poguer sentir el que algún dia has sentit a la teva mà! Espero que tot funcioni com està previst i que qualsevol pugui accedir-hi.

    ResponElimina