diumenge, 24 de febrer del 2013





Les lleis antitabac que han aprovat en els últims anys els països membres de la Unió Europea han aconseguit reduir, de mitjana, un 46% l'exposició dels no fumadors al fum dels cigarrets. Ho afirma un informe publicat avui per la Comissió Europea en què Espanya apareix com el país on més ben parats surten els fumadors passius. L'exposició al tabac va descendir entre clients de bars i restaurants baixar fins a un 70%, és a dir, més que la mitjana europea, entre 2009 i 2012.

El nombre de fumadors passius a Espanya cau un 70% després de la llei antitabac



La Comissió Europea alerta que prop de 79.000 adults, entre ells 19.000 no fumadors, van morir el 2002 per culpa de l'exposició al tabac, bé a la llar (72.000) o en el seu lloc de treball (2.000), segons estimacions "conservadores" , assenyala l'informe. 
La recomanació que va fer Brussel al països membres el 2009 convidava a estendre els entorns lliures de fum com molt tard el novembre de 2012.

Diversos estudis realitzats a la UE i altres d'àmbit internacional que han demostrat que les polítiques antitabac "no tenen impacte negatiu en restaurants, bars i altres segments del sector de l'hostaleria," amb la possible excepció d'establiments de jocs d'atzar ". Afegeix que tant Espanya com Finlàndia estan elaborant estudis sobre aquesta cuestión.

El informe fa un repàs a la situació en tots els països, les legislacions antitabac difereixen en extensió. Més de la meitat dels Estats han adoptat noves mesures o han reforçat la normativa existent des de 2009.

http://www.youtube.com/watch?v=ZTPk3sMtBKE


1 comentari:

  1. Una excel·lent notícia! Veig que la llei antitabac i les altres mesures han funcionat. Espero que les xifres continuin baixant, tant de fumadors passius com d'actius. Moltes persones ''fumen'' sense voler-ho al respirar el fum dels fumadors actius, una situació que s'hauria d'evitar.

    ResponElimina