diumenge, 24 de febrer del 2013

Descobreixen com interactua la insulina amb les cèl·lules


Fa un casi un segle que es va descobrir la insulina, que va permetre un canvi en la diabetis: de se una sentencia de mort a, almenys, una malaltia crònica que només suposa tenir que injectar-se insulina. A pesar de totes les investigacions, no estava clar com la insulina actuava en les cèl·lules, fins ara. Aquest descobriment per saber com actua exactament la insulina ha sigut portat per un grup internacional de científics.
Aquest descobriment pot suposar millores importants a la vida de les persones diabètiques, augmentant les probabilitats de aconseguir millors tractaments per a la diabetis.
La diabetis pot causar moltes complicacions: malalties del cor, derrames cerebrals, ceguera... Es una malaltia que, tan sols a Estats Units, afecta a uns 26 milions de persones, més d’un 8% de la població.
La insulina es una hormona secretada per cèl·lules endocrines del pàncrees, que serveixen per ajudar a el sucre absorbit dels aliments través de la membrana de la cèl·lula. Per poder absorbir el sucre, la majoria de cèl•lules contenen receptors de insulina que s’enllacen a la hormona mentre aquesta flueix pel torrent sanguini. Per a aquest descobriment es van posar a prova models estructurals mitjançant innovadors mètodes genètic-moleculars que passen per la inserció de sondes especials i la seva activació mitjançant llum ultraviolada al receptor.

Noticia original:

Altres noticies:

- 21% menos de sensibilidad a la insulina Ser el primogénito aumenta el riesgo de diabetis 
- Un trabajo para el control automático de la insulina a diabéticos gana el premio de investigación científico-técnico de Algemesí 
- La insulina inhalada mejora los síntomas del Alzheimer 

Video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada