dissabte, 23 de febrer del 2013

Acne i xocolata, una relació complicada

Un estudi, busca varies recomanacions alimentaries que podrien ajudar a millorar l’acne. El 80% de joves entre 12 i 18 anys i un 3% i 12% d’homes i dones, respectivament, tenen acne.
Jennifer Burris, una metge del departament de Nutrició de la Universitat de Nova York(EEUU), va donar com a suggeriment, i després de fer alguns estudis científics, dietes on s’intenti reduir el consum de dolços, xocolata i aliments grassos. Amb la fi de establir un bon tractament contra l’acne.

L’associació entre la xocolata i l’ acne ja va des de el 1800, quan es parlava de restriccions alimentàries per a millorar l’estat d’aquesta alteració cutània. Però, els resultats dels estudis realitzats no acaben de ser molt clars. Algun científics creuen que si que estan relacionats, i altres no.
El que si que podem dir ara, comparant-ho amb segles passats, és que abans això es basava en l’alimentació, i ara disposem de millors eines per a tractar l’acne.
De moment es contínua sense demostrar que la xocolata és perjudicial per a l’acne, però evidentment si algú amb tendència acneica abusa de la xocolata, làctics i altres aliments rics amb grasses, sí pot estar perjudicant la seva pell. El que si que està demostrat i acceptat per dermatòlegs, es que si algun tipus d’aliment que augmenta l’acne, són els làctics i aquells amb un alt índex glucèmic.
A tot això, cal afegir que l’acne és un problema on hi influeixen diferents elements emocionals, hormonals, infecciosos, etc., i que per a curar-ho cada persona té que tenir un tractament. 


Video:

1 comentari: