Jennifer Burris, una metge del departament
de Nutrició de la Universitat de Nova York(EEUU), va donar com a suggeriment, i
després de fer alguns estudis científics, dietes on s’intenti reduir el consum
de dolços, xocolata i aliments grassos. Amb la fi de establir un bon tractament
contra l’acne.
L’associació entre la xocolata i l’ acne ja
va des de el 1800, quan es parlava de restriccions alimentàries per a millorar
l’estat d’aquesta alteració cutània. Però, els resultats dels estudis
realitzats no acaben de ser molt clars. Algun científics creuen que si que estan
relacionats, i altres no.
El que si que podem dir ara, comparant-ho
amb segles passats, és que abans això es basava en l’alimentació, i ara
disposem de millors eines per a tractar l’acne.
De moment es contínua sense demostrar que
la xocolata és perjudicial per a l’acne, però evidentment si algú amb tendència
acneica abusa de la xocolata, làctics i altres aliments rics amb grasses, sí pot
estar perjudicant la seva pell. El que si que està demostrat i acceptat per
dermatòlegs, es que si algun tipus d’aliment que augmenta l’acne, són els
làctics i aquells amb un alt índex glucèmic.
A tot això, cal afegir que l’acne és un
problema on hi influeixen diferents elements emocionals, hormonals,
infecciosos, etc., i que per a curar-ho cada persona té que tenir un
tractament.
Video:
Ja deia jo que dels dolços no és pot abusar ;)
ResponElimina