dijous, 27 de desembre del 2012

Un planeta potencialment habitable que orbita un estel similar al Sol

Un estel similar al nostre Sol alberga cinc planetes, un dels quals es troba en una zona potencialment habitable on podria existir aigua líquida i potser vida. Un equip internacional d'astrònoms ha aconseguit detectar cinc mons que orbiten entorn de l'estel Tau Ceti, que es troba relativament prop del nostre Sistema Solar, a tan sols 12 anys llum.
El planeta que podria tenir aigua i vida té una massa 4,3 vegades la de la Terra, i és per tant el més petit de tots els que s'han trobat fins ara a la zona potencialment habitable del seu estel.
"Aquesta troballa recolza de nou la idea cada vegada més establerta que pràcticament tots els estels té planetes, i que en la nostra galàxia han d'existir molts planetes de la grandària de la Terra potencialment habitables", explica en un comunicat Steve Vogt, de la Universitat de Califòrnia en Santa Creu.
 Els cinc planetes són tots relativament petits, amb masses d'entre dues i 6,6 vegades la de la Terra. El món potencialment habitable, que completa una òrbita entorn de Tau Ceti cada 168 dies, probablement no és un planeta rocós com la Terra.
Tau Ceti és una mica més petita i menys lluminosa que el nostre Sol. Es troba a 11,9 anys llum en la constel•lació de Cetus (la balena) i és visible en el cel nocturn.
Els autors de la troballa *reanalizaren 6.000 observacions de Tau Ceti realitzades per l'instrument HARPS.

Noticia original: 

Noticies relacionades:
-Estrella similar al Sol: 
-Planeta habitable a 42 anys llum: 

Vídeo:

1 comentari:

  1. En la meua opinió dic que és una de les notícies més interessantes que s'han publicat.
    En quan a l'estrucura esta molt bé pero has de procurar no posar hipervincles de la viquipèdia.

    ResponElimina