diumenge, 30 de desembre del 2012

Bloquegen la entrada del virus del sida al sistema immunitari


Uns científics de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa de Barcelona, han descobert el mecanisme emprat pel  VIH per  penetrar al sistema immunitari i per tant han aconseguit bloquejar-li la entrada i evitar la seva propagació.
L’investigador Javier Martínez-Picat, ha explicat a Europa Press que la verdadera importància de l’estudi és que s’ha descobert un nou mecanisme que permetrà dissenyar un fàrmac que tindrà la capacitat de bloquejar la transmissió del VIH dins del cos humà d’aquí 10 anys.
Actualment s’utilitzen 20 fàrmacs per intentar elimina la presència del VIH, però no són capaços d’eliminar-lo totalment de l’organisme.
La molècula que es situa a sobre de les cèl.lules dendrítiques,  ja va ser identificada per l’equip del IrsiCaixa i en aquesta última investigació s’ha aconseguit la quadratura del cercle en descriure la molècula de la cèl.lula dendrítica que s’associa amb el glucolípid i serveix de via d’entrada al seu interior.
Martínez-Picat, amb col·laboració de la Universitat de Heildelberg (Alemanya) i la de Lausanne (Suïssa), ha anunciat que ja han iniciat el cribratge de milions de compostos químics mitjançant simulació informàtica amb la intenció d'avançar en el disseny d'un nou fàrmac.
El fàrmac no es farà en forma de vacuna sinó en forma de crema preventiva. Martínez-Picat ha anunciat que el disseny d’aquest nou fàrmac  es realitzarà durant la pròxima dècada quan les situacions actuals milloren.
El mecanisme descobert també podria servir per frenar la propagació d'altres virus que actuen de forma similar, com és el cas del HTLV-1, que provoca leucèmia.
Martínez-Picat ha reinvindicat  el nivell de la recerca a Espanya i la importància de mantenir- la, ja que si no es manté comportarà el retrocés de molts treballs que estan donant els seus fruits.
Altres noticies:



Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada